24 listopada 2022 roku w Krakowie odbył się prestiżowy XIX Małopolski Konkurs Gastronomiczny: „Stół pięknie nakryty – Zima w kuchni i na stole”
Konkurs organizowany był przez Zespół Szkół Gastronomicznych Nr 2 w Krakowie we współpracy ze Stowarzyszeniem Polskich Kucharzy, Cukierników oraz Barmanów.
W turnieju uczestniczyło kilkanaście szkół z całej Polski. W kategorii: kelner- było to 6 szkół, kucharz- 16 placówek, zaś cukiernik- 12 szkół.
W kategorii: cukiernik, wyróżnienie zdobyła Julia Michalik z klasy 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych. Uczennica przygotowała: „Półkulę z białej czekolady z frużeliną pomarańczową i kremem jogurtowo-śmietankowym ” . Za przygotowanie deseru, Julia otrzymała nagrody rzeczowe.
Uczennicy gratulujemy kreatywności i pracowitości, życzymy także dalszych sukcesów!