Udział w Targach Hotelarskich i Gastronomicznych

Udział w Targach Hotelarskich i Gastronomicznych

W dniu 16.11.2017 roku uczniowie klasy II, III i IV technikum żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Nr 1 w Limanowej uczestniczyli w Targach HORECA® w Krakowie

Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® z 25-letnią tradycją należą do najważniejszych jesiennych miejsc spotkań branży w Polsce. Uczestnicy dotychczasowych edycji zgodnie twierdzą, że jedną z największych zalet Targów HORECA® jest niezwykle bogaty program oraz połączenie kilku wydarzeń targowych w jedno. Efektem tego jest rozbudowana formuła wydarzenia złożona z salonów i stref tematycznych, które prezentują przedstawicielom branży hotelarsko-gastronomicznej absolutnie kompleksową ofertę.

W ramach Targów HORECA® odbyły się:

  • edycja Międzynarodowych Targów Wina ENOEXPO® – wydarzenie o statusie priorytetowym dla producentów i dystrybutorów win z całego świata oraz ich Klientów;
  • Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® – idealna opcja dla Firm oferujących produkty spożywcze oraz usługi w sektorze HoReCa;
  • edycja Salonu Kawy i Herbaty – miejsce spotkań pasjonatów, dla których przygotowano liczne warsztaty i seminaria;
  • Salon Piwa Beer & More – miejsce prezentacji ofert producentów i dystrybutorów złotego trunku;
  • Salon Słodkich Inspiracji – nowa propozycja dla producentów i dostawców lodów, słodkich wyrobów i dodatków do deserów;
  • pokazy kulinarne i spotkania ze światowymi gwiazdami gastronomii podczas Kuchni Mistrzów.

W ramach Kuchni Mistrzów najlepsi polscy szefowie kuchni zaprezentowali swoją nowatorską interpretację sztuki przyrządzania potraw w oparciu o tradycyjne produkty kuchni polskiej i dworskiej oraz opowiadali o łączeniu smaków. Swoją wiedzą na temat prowadzenia biznesu w branży HoReCa dzielili się specjaliści od zarządzania, inwestowania i ekonomii.