17 listopada grupa 50 uczniów klas 1G1p, 1G2Fp, 2Gp, 3Gp oraz 4Gp wzięła udział w wyjeździe do Krakowa na 29. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA. Jest to jedna z najważniejszych imprez związanych z branżą gastronomiczną w Polsce.
Na zwiedzających czekało wiele atrakcji: swoje produkty, sprzęt i rozwiązania niezbędne w restauracjach czy hotelach prezentowało 300 wystawców z całego świata.
Zwiedzaniu towarzyszyły degustacje potraw, deserów oraz napojów przygotowywanych na oczach widzów.
W czasie targów odbyła się trzecia edycja Mistrzostw Polski w Dziczyźnie. To jedyny w Polsce cykliczny konkurs kulinarny, którego głównym tematem jest mięso zwierząt łownych pozyskiwane w ramach zrównoważonej gospodarki łowieckiej. Jego najważniejszym celem jest popularyzacja dziczyzny w branży HoReCa. Uczestnicy tegorocznej odsłony konkursu zmierzyli się w przyrządzaniu przystawki z mięsa i wątróbki króliczej oraz dania głównego z udźca sarny.