Zakończyły się zmagania uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych
w szkolnym konkursie Wiosna na talerzu organizowanym w formie zdalnej.
Celem konkursu było rozwijanie zainteresowań, kreatywności, doskonalenie umiejętności kulinarnych oraz aktywizacja młodzieży w czasie nauki zdalnej. Konkurs umożliwił uczniom prezentację swoich dokonań kulinarnych realizowanych w warunkach domowych.
Zadaniem uczestników było przygotowanie zakąski gorącej. Jury konkursowe oceniało kreatywność, walory estetyczne, zastosowane techniki kulinarne oraz zgodność pracy z tematyką konkursu. Przyznano nagrody rzeczowe za zajęcie I, II i III miejsca.
Wyniki konkursu:
I miejsce – Agata Rusnak z klasy 2 F/G, potrawa Łosoś w zieleni
II miejsce – Anna Ptaszek z klasy 2 Gp, potrawa Kolorowa łąka smakowitości
III miejsce – Karolina Cynar z klasy 2Gp, potrawa Kotlet siekany
Uczennicom gratulujemy i życzymy dalszych wspaniałych pomysłów kulinarnych.
Składamy serdeczne podziękowania sponsorom nagród: Radzie Rodziców przy Zespole Szkół Nr 1 im. Józefa Piłsudskiego w Limanowej oraz firmie TYMBARK-MWS Sp. o.o. S.K.A.
Poniżej link do szkolnego bloga kulinarnego, gdzie można zobaczyć przepis na zwycięską potrawę konkursową.