Najnowsze rozwiązania w gastronomii

Najnowsze rozwiązania w gastronomii

Prezentacja uniwersalnego urządzenia kuchennego.

W dniu 15 grudnia 2014r. w pracowni gastronomicznej odbył się pokaz wielofunkcyjnego urządzenia kuchennego. W pokazie wzięły udział klasy 2G2 i 2G3/W.

Podczas pokazu uczniowie zapoznali się z podstawowymi funkcjami urządzenia oraz mogli samodzielnie wykonać potrawy np. surówki, pieczywo, pełny zestaw obiadowy. Posiłki przyrządzono szybko i zdrowo. Smakowały każdemu uczestnikowi. W ten sposób uczniowie poszerzyli swoją wiedzę na temat nowych technologii w gastronomii.

Urządzenie to pasuje zarówno do tradycyjnej, jak i nowoczesnej kuchni. Wykonanie dań za pomocą tego urządzenia jest proste, oszczędne, szybkie.

Organizatorami pokazu byli Pani Agata Kozyra i uczeń z klasy 4G2 Karol Wąsowicz.